دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک متخصص بیماری‌های ریوی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

ورود ۷۰۰ ماده سمی به بدن با مصرف قلیان/ مصرف یک بار قلیان به منزله مصرف ۶۰ نخ سیگار است

یک متخصص بیماری‌های ریوی با بیان اینکه مصرف یک بار قلیان به منزله مصرف ۲۰ الی ۶۰ نخ سیگار است، گفت: مصرف قلیان امروز بین نوجوانان و جوانان به یک عادت تبدیل شده است.
کد خبر : 644260
قلیان

جلیل ابهری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا درخصوص زیان‌هایی که افراد از قِبال مصرف قلیان می‌بینند، گفت: قبل از اینکه به ضررهای مصرف قلیان برای بدن بپردازیم، لازم است به این نکته اشاره کنیم که مصرف قلیان ضرر به‌مراتب بیشتری نسبت به مصرف سیگار دارد، متأسفانه در برخی از خانواده‌ها این‌طور تلقی شده است که مصرف قلیان ضرر آن‌چنانی ندارد و حتی در برخی از خانواده‌ها مصرف قلیان به‌صورت دسته‌جمعی و در محیط خانواده صورت می‌گیرد که جای تأسف دارد. چراکه پدر و مادر وقتی به این عمل روی بیاورند نباید از فرزندان انتظاری داشته باشیم، بنابراین تا وقتی این نوع نگاه به مصرف قلیان در جامعه وجود داشته باشد، نمی‌توان مانع گرایش جوانان به این عمل به‌اصطلاح تفریحی شد. برای جلوگیری از گرایش نوجوانان و جوانان به سمت مصرف قلیان باید فرهنگ‌سازی مناسبی صورت گیرد و این فرهنگ‌سازی هم باید از دوران مدرسه آغاز شود. رسانه‌ها و والدین نیز باید جوانان را نسبت به ضررهایی که مصرف قلیان برای بدن دارد، آگاه کنند چراکه اغلب مضراتی که مصرف قلیان دارد، در درازمدت پدیدار می‌شود.


مصرف یک بار قلیان به‌منزله مصرف ۲۰ الی ۶۰ نخ سیگار است


وی ادامه داد: امروزه مصرف قلیان بین جوانان و نوجوانان به یک امر عادی و تفریحی تبدیل شده است، به طوری که در حال حاضر اگر سری به سفره‌خانه‌ها بزنید متوجه می‌شوید که اکثر حاضران در سفره‌خانه و قهوه‌خانه‌ها جوانان بین ۲۰ تا ۳۰ سال هستند. برخی بر این باورند که آب موجود در شیشه قلیان می‌تواند در نقش تصفیه‌کننده ظاهر شود و جلوی زیان‌های وارد به بدن را بگیرد اما پژوهش‌ها حاکی از آن است که این آب نه‌تنها نقش تصفیه‌کننده ندارد بلکه در جذب مواد مضر در ریه انسان‌ها مؤثر است. مونوکسید کربن، دوده و نیکوتین موجود در قلیان به‌مراتب بیشتر از سیگار است و از آن مهم‌تر اینکه مصرف یک مرتبه قلیان به معنی مصرف ۲۰ الی ۶۰ نخ سیگار است، لذا جوانان تا می‌توانند باید از کشیدن قلیان دوری کنند.


ورود ۷۰۰ ماده سمی به بدن با مصرف قلیان


این متخصص بیماری‌های ریوی با بیان اینکه با مصرف قلیان بیش از ۷۰۰ ماده سمی وارد بدن می‌شود، تصریح کرد: افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، بی‌قراری، اضطراب، اختلال در حواس و بی‌خوابی از جمله مواردی است که فرد مصرف‌کننده دچار آن می‌شود. از طرفی بروز بیماری‌های مختلف قلبی، عروقی و سرطان در افراد مصرف‌کننده قلیان بیشتر از سایر افراد است. همان‌طور که گفته شد این بیماری‌ها به‌محض مصرف قلیان پدیدار نمی‌شود و همین امر شاید منجر به این شده تا جوانان ضررهای مصرف قلیان برای سلامت بدن را باور نداشته باشند، لذا آگاه‌سازی مردم به‌ویژه نوجوانان و جوانان از مضرات مصرف قلیان وظیفه آموزش‌وپرورش، رسانه ملی و نهادهای فعال در امر مسائل فرهنگی است.





بیشتر بخوانید:


قلیان بزرگراه انتقال ویروس کروناست/ آیا عرضه قلیان متوقف می‌شود؟


دودهایی که در غفلت مسئولان به آسمان می‌رود/ اعتیاد زیربنای اکثر آسیب‌های اجتماعی است


برنامه‌های کنترل و مبارزه با دخانیات مستمر باشد





ابهری گفت: نکته بسیار خطرناک اینکه برخی از قهوه‌خانه‌ها برای اینکه در جذب مشتری موفق باشند، در تنباکوهای خود از برخی از مواد مخدر اعتیادآور استفاده می‌کنند و جوانان نیز بدون اینکه از این موضوع مطلع باشند، دست به مصرف مواد مخدر در کنار مصرف قلیان نیز زده‌اند. نیروی انتظامی در برهه‌ای عزم جدی برای برخورد با قهوه‌خانه‌ها و حتی جمع‌آوری آن‌ها داشت اما متأسفانه طرح‌های ضربتی پلیس هیچ‌گاه نتیجه نداشته است. واقعاً جای تأسف است، وقتی قهوه‌خانه‌ها با اقداماتشان سلامت مردم را به خطر می‌اندازند چرا باید آزادانه باز باشند و به فعالیت خود ادامه دهند.


وی خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی از سوی مسئولان و البته اقدام مؤثر در نظارت بر نوع عملکرد قهوه‌خانه‌ها جزو راه‌کارهای موجود برای حل معضل پنهانی به نام مصرف قلیان محسوب می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب